Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ISTANBUL


Η Πόλη δεν είναι ένα ταξίδι που πας μια φορά στη ζωή σου, αν πας, ξαναπάς και ξαναπάς, η τρίτη μου φορά στην Πόλη και κάθε φορά ανακαλύπτω καινούργιες εικόνες. Μια ευρωπαική μεγαλούπολη με γοητευτικές εικόνες ανατολής. Απο τη μια τα παζάρια, απο την άλλη τα σύγχρονα μπαρ και εστιατόρια, απο την μια τα τζαμιά απο την άλλη οι εκκλησιές πολλών εκατοντάδων ετών, το μουσουλμανικό στοιχείο και η ευρωπαική ατμόσφαιρα συναντώνται στα στενά του Βοσπόρου...άλλωστε η διαχωριστική γραμμή είναι τόσο λεπτή.
Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι επισκέψεις..διδακτικού (!) χαρακτήρα στα gay μαγαζιά που τα βρήκα μια χαρά, εξυπηρετικότατα τα παιδιά στα δυο απο αυτά. Δυστηχώς δεν μπόρεσα να πάω στο live της PEACHES το Σάββατο διότι κάποια στιγμή είχα ξεμείνει κι απο λεφτά αλλά επειδή καθόμουν σε ένα μαγαζί απέναντι απο αυτό που εμφανιζόταν, έβλεπα τον κόσμο που έμπαινε και πήρα μια γεύση.
Αυτή τη φορά τίμησα και με το παραπάνω το ωραίο φαγητό και τα γλυκά, ήπια πολλά τσάγια, έκανα βόλτες μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, δεχτηκα τις περιποιήσεις ενός κορυφαίου χαμάμ και ξέφυγα εντελώς απο τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά και πρέπει να πας για να καταλάβεις τι εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: